Focus houden tijdens je workout doe je zo

Je hebt het vast wel eens gelezen: Wanneer je wil aankomen of afvallen, is sporten 20% van het werk en je voeding 80%. Dit betekent dat een fit lichaam met name in de keuken wordt gemaakt en niet in de sportschool. Of deze verhouding daadwerkelijk klopt is natuurlijk lastig te onderbouwen, maar het feit dat voeding minstens net zo belangrijk is als het fitnessen zelf kan niet ontkend worden. In dit artikel leggen wij je kort en simpel uit waar je op moet letten wanneer je begint met fitness, om zo een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Zo zorg je dat je geen focus verliest tijdens het sporten
We hebben het allemaal wel eens: je bent misschien wel anderhalf uur in de sportschool geweest, maar naderhand heb je het gevoel dat je amper gesport hebt. Het kan komen doordat het druk was in de gym, of door een blessure, maar meestal is het probleem afleiding en weinig focus. Daarom geven wij je in dit artikel een paar tips, zodat jij nooit meer ongewenst afgeleid hoeft te worden in de gym!

Telefoon gebruiken tijdens je workout
Ondanks dat je smartphone vandaag de dag misschien niet meer weg te denken is uit je sportritme, kan hij voor veel afleiding zorgen. Overweeg daarom eens een app als Offtime of Focus Aid te gebruiken. Hiermee kun je specifieke apps die voor veel afleiding zorgen (TikTok, Instagram, je kent ze wel) tijdelijk blokkeren. Zo kun je jouw telefoon blijven gebruiken om muziek af te spelen, maar zorgt je telefoon niet voor afleiding van je workout. Pas wel op met het gebruiken van je smartphone in de gym, hier gebeuren de meeste ongelukken. Een goed smartphonehoesje kopen is dan ook sterk aan te raden.

Voeding is doorgaans opgebouwd uit macronutriƫnten. Een ingewikkeld woord, dat eigenlijk vrij simpel ontleed kan worden in drie (vier als je alcohol meetelt) voedingstoffen waar je vast wel eens van gehoord hebt: koolhydraten, eiwitten en vetten. Samen vormen deze drie de calorieƫn in een product.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *